Test nového postroje FreeMotion 5.0

  • Pevnější polstrovaný chomout i hrudník
  • Reflexní očko za krkem pro připnutí světla či vodítka
  • Užší hrudní část mezi předními tlapkami
  • Širší polstrování chomoutu
  • Celkově je postroj měkčí a hladší než původní verze

Prohlédnout detail produktu

FM5_orange

Abychom důkladněji postroj prověřili, poprosili jsme dva naše stálé zákazníky, kteří jsou aktivními canicrossaři, aby nám pomohli postroj pořádně otestovat a zhodnotit. Tomáš a Monika nám dokonce 

Tomáš Malík - aktivní běžec Musher Clubu Český Ráj

V tomto novém postroji máme možnost trénovat už přes jeden měsíc a Grace (Německý krátkosrstý ohař) v něm dala už pár závodů. Konkrétně to byly Železný pes, Maxičkovský saďák a Dogtrek Českým rájem. Na tomto postroji se mi líbí, že je oproti staršímu tipu Freemotion měkčí a lépe sedí. Nemá tendenci se v zatáčkách přetáčet do boku a sedí Grace pěkně na hrudníku a mezi packami, kde je tento postroj užší. Dalším plusem u tohoto postroje je reflexní oranžová barva, která se hodí v podzimních měsících, kdy je pes pěkně v postroji vidět. Jediné co bych u tohoto postroje podotkl je, že po měsíci používání oranžová část vybledla. Jinak mě postroj mile překvapil a určitě v něm budeme dál trénovat a závodit . 

Monika Vytinová - aktivní běžkyně TJ Sokol Maxičky

Máme za sebou třídenní testování nového oranžového FreeMotionu 5.0. Po osahání a vyzkoušení jsme postroj vzaly na výlet do Jizerek. Podšití mi přijde možná ještě trochu měkčí než na linu. Materiál je šetrný k srsti, tři dny nošení postroje a na srsti ani kůži žádná známka odírání, ani na citlivém podpaží. Postroj krásně sedí na svém místě, nepřetáčí se, polstrovaný chomout na mě působí pro psa komfortně. Fena mi na něm krásně a s chutí táhla vpřed. Mimoto jsme ho vyzkoušely už i při canicrossu, na který ho hlavně budeme používat. Zhruba 5 km v tahu, po rovině, z kopce, do kopce, postroj skvěle sedí, zádové popruhy se ani při zatáčení nepřetáčí. Nemám porovnání s klasickým FreeMotionem, ale chomout je díky polstrování dostatečně tuhý, takže mi fena při tahu krásně volně dýchá. Oranžová barva je za mě krásně viditelná i na delší vzdálenost, za šera nebo v lese, na psovi svítí, takže mi tím odpadá nasazování reflexní vestičky.